>

LESNA BIOMASA - SEKANCI - Lesna biomasa - Sekanci - Peleti - Briketi

Poišči
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Biomasa sekanci

Lesna biomasa je odličen vir energije, ki je danes na voljo v obliki sekancev. Kakovost sekancev je predvsem odvisna od tega kako kakovostna biomasa se uporablja. Poleg tega je pomembna tudi tehnologija drobljenja. Na trgu lahko izbiramo iz različnih naprav, s katerimi lahko hitro in kvalitetno proizvedemo sekance na mestu samem. Sekance se navadno proizvaja v dveh velikostih. Manjši so v večini dolgi od 4 do 25 mm, večji sekanci pa so dolgi od 25 do 80 mm, sama velikost pa je odvisna predvsem od kotla, ki se ga uporablja za ogrevanje.

Biomasa
ponuja veliko prednosti, zagotovo je najpomembnejši ekološki vidik. Ogrevanje na sekance pa med vsemi vrstami biomase dejansko ponuja najnižjo ceno. Lesno biomaso lahko uporabljate v namene ogrevanja ali pridobivanja električne energije. Edina pomanjkljivost sekancev je samo skladiščenje, ki zavzame nekaj več prostora.

Lesno biomaso vam lahko dostavimo na dom, saj imamo svoje kamione 90 prm.
V zadnjem času postajajo zanimivi tudi mobilni sekalniki, ki jih uporabljamo kar na terenu.
Za izdelavo sekancev, je primeren manj vreden les, npr. grmičevje, žagovina, obreznina, odslužen les, žagovina, les pospravnih in sanitarnih sečenj, lubje, les sadnih dreves, odslužen les...
Sekanci ( listavci in iglavci) so strojno drobljen (mlet, nasekan) les.

Tags: biomasa, sekanci

Biomasa - sekanci
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni